Kinderoptocht

Jeugdoptocht is terug van  weggeweest! 

Dinsdagmiddag staat traditiegetrouw in het teken van de jeugdoptocht in het Kraaierijk.

Vorig jaar hebben we weer mogen genieten van een prachtige stoet vol mooie wagentjes vanuit de kerkakkers richting de markt bij Agora. Ook dit jaar mochten de warme snacks in de vorm van frikandellen niet ontbreken bij onze eigen Kaat van de Kaai.

Wat was het prachtig om alle creaties weer te zien die door de jonge Kraaien gemaakt waren. Ook afgelopen jaren kon men hiermee 2 keer door de straten van het Kraaierijk trekken, namelijk op vrijdags met de scholenoptocht en op carnavalsdinsdag. Gezien het enthousiasme en de mooie creaties kunnen we wel een ding stellen: de Jeugd heeft de toekomst in ons Kraaierijk.

Maar dan Carnaval 2024 en de jeugdoptocht door ons Kraaierijk op de dinsdagmiddag 13 Februari . Deze mag niet ontbreken. Gelukkig heeft ook de werkgroep Jeugdoptocht nieuwe leden mogen verwelkomen en is men weer op volle kracht een prachtige middag in elkaar aan het zetten. Zo bestaat de werkgroep dit jaar uit: Roel, Klaas-Jan, Mirjam, Karin en Angelique. Een mooie groep die vol enthousiasme aan de slag is gegaan om een goed programma in elkaar te zetten.

En dit jaar gaan we het NET FF ANDERS DOEN. Het is dan wel niet het motto maar we zetten dit jaar de jeugdoptocht even op zijn kop. Oftewel we draaien de route om. Niet getreurd uiteraard zullen de welbekende warme snacks niet ontbreken, want ook over de kade zullen we trekken met de stoet vol mooie carnavalswagentjes. Voor de duidelijkheid hebben we even de route hieronder geplakt zodat ook de oudere Kraaien de weg goed weten te vinden om jullie allemaal een warm onthaal te geven. In plaats van eindigen op de markt bij Agora gaan we daar nu juist beginnen om zo via de Raadhuisstraat en de Kade richting de kerkakkers te trekken.

Ook het moment dat de prinsenwagen het gaspedaal gaat indrukken is anders dan voorgaande jaren. Het programma ziet er als volgt uit:

14:00 uur: verzamelen deelnemers op de markt

14.30 uur: vertrek richting de kerkakkers

15.15 uur: Aankomst bij de kerkakkers

16:00 uur: Verzamelen bij Heerlijkheid

16:45 uur: Prijsuitreiking bij Heerlijkheid

De prijsuitreiking in de zaal bij de Heerlijkheid 1810 is tijdens het kinderbal.

Dit jaar kan je je inschrijven voor de volgende categorieën: Enkelingen, duo’s, groepen en de buitencategorie. Het motto is: Wa ‘deftig onze Kraai wor 55! Een mooi motto waar jullie vast jullie creativiteit in kwijt kunnen! En we kunnen niet wachten al jullie prachtige creaties te zien…

Voor alle aanmeldingen/vragen kun je mailen naar: jeugdoptocht@kraaierijk.nl. Vergeet bij het inschrijven niet te vermelden in welke categorie je meedoet. Alle deelnemers krijgen de zaterdag voor de optocht nog een mail met alle belangrijke informatie voor de optocht!  Hopelijk zien we jullie allemaal op carnavalsdinsdag!

Groetjes de jeugdoptochtcommissie.