Kinderoptocht

Kinderoptocht 

 Lieve jeugdige kraaikes en kraai-innekes,  

Wie van jullie is er al aan het aftellen tot Carnaval? Nog 20 dagen, nog 19 dagen, nog 18…Voor je het weet is het weer zover en mogen de verkleedkleren uit de kast! Maar voordat het feestgedruis losbarst zullen we eerst een terug blikken naar vorig jaar.   

Want wat was het weer een feest afgelopen Februari. Dinsdagochtend stonden er een hele hoop jonge kraaikes nerveus op, afwachtend wat het weer dit jaar zou doen. Helaas, ook deze keer kwam de regen met bakken uit de lucht vallen en ook dit jaar was er weer even een spoedberaad door de jury wat we zouden doen. Maar een kraaike zou geen kraaike zijn als hij zich liet afschrikken door wat regen: die optocht zou er komen, hoe dan ook! Snel werden er nog wat aanpassingen gedaan aan de wagentjes en kleding zodat alles en iedereen waterproof zou zijn en om 13:30 stond iedereen keurig klaar aan de start van de optocht. Er trok een prachtige gekleurde stoet door het dorp, allen geheel in het motto “niet te filme”. Aan creativiteit en enthousiasme ontbrak het gelukkig niet en geen mens had nog last van regen of wind na het zien van de creaties. Er waren zelfs wat buitenaardse wezens geland in Rucphen en ook kregen we bezoek van wat (Disney) sterren! Gelukkig werd er ook aan alle toeschouwers gedacht en konden die al het moois aanschouwen met popcorn en ander lekkers, wat werd uitgedeeld door de deelnemers.    

Na de optocht kon iedereen weer warm worden in Cafe zaal De Wereld waar rond 16:15 uur de prijsuitreiking volgde. De zaal was goed gevuld en de spanning steeg. De jury had het vreselijk zwaar met kiezen, want hoe kun je nu tussen al dat moois maar 1 winnaar kiezen? Na veel wikken en wegen is er toch een keuze gemaakt en werden de prijzen uitgereikt. Bij de enkelingen ging de eerste prijs naar Casper Jukes, die versterkt werd door zijn dansende minions. Bij de duo’s ging de eerste prijs naar “de Kapotte Cameramannen” en bij de groepen ging de eerste prijs naar “Alien Invasie” die gewoonweg niet te filme waren. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar de fantasie kids! Door een ongelukje kon slechts de helft van de groep aanwezig zijn om de prijs op te halen, maar Prins Teun is op woensdag nog in hoogsteigen persoon de prijs gaan brengen bij de pechvogel. En dan waren er nog de Trumpjes, die er met de mottoprijs vandoor gingen. Hopelijk zien wij alle winnaars dit jaar allemaal terug om de titels te verdedigen!!! 

Voordat we de dinsdag afsloten hebben we helaas nog afscheid moeten nemen van Tijs en Hanneke. Zij zijn alletwee jarenlang onderdeel geweest van jeugoptocht commisie en we zullen ze dan ook zeker gaan missen dit jaar! Tijs en Hanneke, nogmaals bedankt voor alles!!! 

Het was dus een geweldig jaar waar wij als jury nog graag op terug kijken. Het enige minpuntje was dat de optocht zo snel voorbij was. Hier en daar moest het publiek zelfs dringen op een glimp op te vangen van de stoet. Dit heeft ons doen besluiten om de route dit jaar wat uit te breiden!!! Zo kan heel Rucphen nóg langer genieten van de optocht en kunnen alle kinderen wat langer hun zelfgemaakte creaties tonen aan het publiek. Zie hier de nieuwe route voor komend jaar: 

Kun je niet wachten om mee te doen? Schrijf je dan snel in! Kinderen vanaf groep 1 t/m groep 8 kunnen zich inschrijven voor de kinderoptocht. De kraaikes die al op het voortgezet onderwijs zitten kunnen zich nog inschrijven in de buitencategorie. Voor elke deelnemer is er een leuke prijs en aan het einde van de optocht staat jullie iets lekkers te wachten. Voor de winnaar staat er ook nog een mooie wisselbeker klaar!! 

De categorieën waarvoor jullie je kunnen inschrijven zijn: enkelingen, duo’s, groepen en de buitencategorie. Ook mag je meedoen met de grote optocht op zondagmiddag. Je doet dan niet mee voor de prijzen, maar je krijgt wel de mogelijkheid je creatie twee keer aan het publiek laten zien. Wil je je inschrijven voor de grote optocht, kijk dan even verder in deze krant hoe dit kan.  

De kinderoptocht zal dit jaar zijn op dinsdagmiddag 13 februari. Het opstellen is wederom bij woonzorgcentrum kerkakkers om 13.30 uur. Vanuit daar gaan we vertrekken en na het extra rondje in de route lopen we via de Kade richting D’Agora. Op het jeu de boules pleintje eindigen we. Vanuit daar kan iedereen eerst zijn/haar karretje naar huis brengen om vervolgens naar Café Zaal De Wereld te komen waar dan de prijsuitreiking zal zijn. Rond 16.00 uur worden dan de winnaars bekend gemaakt. 

Het motto van dit jaar is; Allus op z’n kop! Wij kunnen niet wachten tot wat de kraaikes ons dit jaar voor moois gaan laten zien. Dat het geweldig wordt weten we zeker! Hopelijk zien we jullie allemaal dinsdagmiddag in de kinderoptocht of langs de kant! 

Voor alle aanmeldingen / vragen kun je mailen naar: jeugdoptocht@kraaierijk.nl. Vergeet bij het inschrijven niet te vermelden in welke categorie je meedoet. Alle deelnemers krijgen de zaterdag voor de optocht nog een mail met alle belangrijke informatie voor de optocht. 

Hopelijk zien we jullie allemaal dinsdag weer terug, als deelnemer, of als toeschouwer om iedereen aan te moedigen. 

Groetjes namens de kinderoptocht commissie: Roel, Loes, Hennie, Femke en Jeanine. 

 

Aanspreekpunt:
Loes Elsten (jeugdoptocht@kraaierijk.nl)

Commissieleden:
Hennie Rommers, Roel Vergouwen, Loes Elsten, Jeanine Snijders en Femke Mensen.